enfrdeitptrues

 

Als ik probeer de bereidheid te hebben om steeds te kijken vanuit het nieuwe bewustzijn, zal zich dan ook aan mij gaan ontvouwen waarvoor ik gekomen ben?

 

Ik heb gezegd dat deze weg, dat deze manier van kijken, dat deze verbinding met het ruimere bewustzijn niets verhullend is. En wanneer iets niets verhullend meer is, omdat de keuze is geweest niets meer te verhullen. Dan zal zichtbaar worden, datgene wat zichtbaar gemaakt wil worden, wat gezien wil worden en doordat het gezien wordt zal daaruit voortvloeien de beweging.

Wanneer dit proces op deze manier plaatsvindt, zal steeds opnieuw waakzaam te dienen worden omgegaan met het feit dat hele oude delen nog steeds een hele oude trekkracht op het nieuwe proces proberen los te laten.

Oude verbindingen zullen pas dan verbroken zijn, als er werkelijk in de wil wordt gestaan en de mens vanuit de verbinding, steeds opnieuw via deze wil, kijkt en zich bewust is van hetgene hij ziet. En daarnaar handelt, vanuit verbinding, vanuit een diepe verbinding van binnenuit naar buiten toe.

En zich niet meer verliest, vanuit zijn normaal gekende bewustzijn van alledag, zich te verliezen in de buitenranden van dat bewustzijn. Want juist in de buitenranden van dat bewustzijn liggen al die delen die tot dusver toe dienstbaar zijn geweest, maar die nu samen zijn gekomen in dat wat ik net heb uitgelegd.

En wanneer de trekkracht van die buitenranden van dat bewustzijn zich steeds opnieuw kunnen blijven doen gelden, op deze nieuwe weg, in deze nieuwe weg van bewust kijken en vanuit bewustzijn te zijn, dan zal de trekkracht van deze buitenkant een veel andere invloed gaan krijgen dan dat wat u kende.

Het zal u daarin in verwarring brengen, het zal u uit balans brengen. En daarom is het van belang dat u alert blijft op het richten van dat bewustzijn. En steeds vanuit die verbinding in het richten van dat bewustzijn, helder aanwezig in het leven staat, wetend dat u steeds opnieuw de keuze heeft om te kijken en te zien.

Vraag: Hoe herken je op een bepaald moment, of iets uit randen van je bewustzijn is, of het een beïnvloeding vanuit de wereld is, of dat het te maken heeft met je nieuwe weg. Want het lijkt me heel moeilijk om dat onderscheid te kunnen maken in een proces waarin verwarring een grote rol kan spelen.

Het gaat er op dat soort momenten zeer om dat jullie gaan kijken, wanneer jullie in een bepaalde situatie zijn, om heel alert te blijven op waar de situatie startte, vanuit welke invalshoek jullie hebben gereageerd, waar deze reactie aan verbonden was. Of deze reactie wel in verbinding was via de binnenwereld, of dat deze reactie via de buitenranden van het bewustzijn werd aan getrild door de buitenwereld.

Daarin steeds opnieuw alert in stilte van het hart te voelen, wat het heeft aangestuurd. Dit is een weg die gegaan wordt, stap voor stap, en die steeds opnieuw die aandachtige alertheid vraagt om te voelen vanuit welk deel dat proces zich in gang heeft gezet.

Er zullen steeds momenten zijn waarop jullie het idee zullen hebben dat jullie op een oud spoor zitten, maar alleen al het idee daaraan zal jullie steeds terugvoeren naar dat punt waarop gestaan wordt. En tegelijkertijd zullen dan deze twee stromen samenkomen in het bewustzijn van dat moment. Omdat jullie nu weten dat deze twee stromen heel duidelijk een vernieuwing aan het ondergaan zijn. Het gaat er zeer om te voelen hoe groot de beïnvloeding blijft van de omgeving. Natuurlijk is deze wereld een grote beïnvloedingssfeer, iedereen ademt iedereen. Iedereen wordt doortrilt door de energie en beïnvloeding van de totale mensheid.

Maar tegelijkertijd kan ieder mens, kunnen jullie allen individueel, jezelf daar ook ieder moment van de dag ook even uit losmaken. Door in de stilte te zijn, door dichtbij de eigen kern te staan. Door in de stilte te voelen waar je staat en te zien vanuit welk punt je verbonden bent met al die beïnvloedingssferen van de omgeving. Te weten dat er een keuze is om op dat moment wel of niet in beweging te komen en dat is de weg die gegaan wordt. Mijn zegen.

 

Interessante Onderwerpen

Overzicht Kosmische Teksten

Gastenboek Berry VincentaBerry Vincenta on FacebookBerry Vincenta on YoutubeBerry Vincenta on TwitterSiteLock

Ga naar boven