enfrdeitptrues

 

Liefde zoals door de mens vaak beleefd is een liefde die is ingekleurd door de ervaringen van de mens en vooral door de menselijke behoeftes. Dat wat de mens vaak liefde noemt, is een liefde die heel erg voor hem/haarzelf geldt. Dat wat de mens liefde noemt naar de ander toe is vaak iets wat hij van de ander vraagt en waarmee hij zichzelf kan vervullen dóór de ander, terwijl hij zichzelf niet kan vervullen.

 

 

Er is dus altijd iets wat mist in die mens wat hij laat vervullen door de ander. Dit is echter een liefde onder voorwaarden: het zijn de voorwaarden waaraan de ander moet voldoen om de mens die vraagt te vervullen dat wat deze vragende mens in zichzelf voor zichzelf en van zichzelf niet kan vervullen vanuit zijn denken, vanuit zijn ervaring en vanuit zijn stukje slapende bewustzijn.

Het is belangrijk te weten dat de Liefde waarover Wij spreken de Liefde is zoals de mens dat dan ook optekent met de L. het is de Liefde die onvoorwaardelijkheid in zich draagt. Liefde is kracht, Liefde is een energie die deze schepping tot vorm heeft gebracht. Het is Liefde als bindmiddel, maar het is ook Liefde die a.h.w. vrij laat, onvoorwaardelijke Liefde die de mens in staat stelt om achter de verschijnselen van deze wereld te speuren. Achter de verschijnselen van alles wat zo zichtbaar is te willen zien wat daar werkelijk gaat gloren wat er aangereikt wordt, waarin ook de mens kan zien dat het juist de onvoorwaardelijke Liefde is die vanuit dat punt zichtbaar kan worden, hoewel het er in de vorm voor de mens emotioneel qua beleving absoluut geen liefdevolle wereld, liefdevolle reactie of liefdevolle handeling kan zijn. Er is daarin in de mens een enorme gespletenheid, een enorme tweedeling.

Het is belangrijk dat de mens beseft dat deze onvoorwaardelijke Liefde niet iets is van dat wat in de kosmos leeft van dat wat u God noemt. Het is de onvoorwaardelijke Liefde die de mens juist verbindt aan dat wat u God noemt. De mens die steeds zijn draad vanuit zijn eigen hart, de draad van zijn eigen onvoorwaardelijke Liefde gevoed kan voelen door dit principe.Wanneer de mens daar echter niet open voor wil staan en dit niet wil aanvaarden als deel zijnde van zichzelf, dan zal deze onvoorwaardelijke Liefde ook niet door de mens ervaren kunnen worden. En toch zijn er momenten in een mensenleven waarin deze onvoorwaardelijkheid voor mensen heel duidelijk ervaarbaar is. Het is ook het ouderschap van mensen waarin juist de mens als ouder t.o.v. kinderen in deze onvoorwaardelijkheid kan staan, wat er ook gebeurt, wat deze ziel die dit kind is ook in dit leven kiest.

Er is altijd die draad van onvoorwaardelijke binding die de mens aan die andere mens doet binden. Wanneer deze draad nu uitgebreid zou kunnen worden naar een grotere groep mensen op deze wereld zonder de vooraannames, de vooroordelen etc. dan zal dat vele malen groter gaan worden.

Dan zal de tegenkracht zoals u Mij in het begin heeft gevraagd a.h.w. doordrenkt gaan worden met deze onvoorwaardelijkheid waarin er geen goedkeuring is, maar waarin een diepe, diepe hartacceptatie is. Acceptatie van het moment zelf waarin de kracht die dan penetreert in de tegenkracht a.h.w. helemaal een soort van wervelende beweging kan maken binnen dat veld dat nu nog zo gevoed wordt vanuit het denken in uw wereld.Het zal zich a.h.w. kunnen gaan hechten omdat het een lijmmiddel is aan dat wat op deze wereld momenteel zo'n vorm aan het aannemen is. Het zal op die manier door deze penetratie van deze immense kracht ­ een kracht die een mens werkelijk te boven gaat ­ een heel andere input gaan krijgen. Daardoor zal het in de vorm ook een heel andere uitdrukking gaan krijgen. Het is een kracht die zich heel voorzichtig op dit moment aan het openbaren is. Het zal voor de mens in uw tijdspanne nog even duren voordat dit werkelijk een totale realisatie zal zijn.
 

Interessante Onderwerpen

Overzicht Kosmische Teksten

Gastenboek Berry VincentaBerry Vincenta on FacebookBerry Vincenta on YoutubeBerry Vincenta on TwitterSiteLock

Ga naar boven